48 de zile până la Marea Zi a Paștelui
Deja am început numărătoarea inversă până la Sfânta și Marea zi a Paștelui, ați realizat?
Numărătoarea inversă cuprinde 40 de zile până la Sâmbăta lui Lazăr, continuă cu Sfânta zi de Florii și se prelungește până la Duminica Mare a Învierii Domnului, totalizând un număr de 48 de zile de Post.
Read More
Tot ce se întâmplă, se întâmplă cu un scop
Odată, un negustor bogat se întorcea acasă, după ce vânduse multă marfă, într-un iarmaroc. Avea, aşadar, cu sine, o însemnată sumă de bani. Mergând cu căruţa pe drum, se porni o ploaie mare
Read More
ANUL 2022
Din voia Domnului mă aflu din nou în fața dumneavoastră după rânduiala bisericii pentru darea de seamă anuală pe care sunteți îndreptățiți să o știți ca parte din trupul Domnului Hristos (Biserica) ale cărei mădulare suntem noi, membrii acestei Sfinte Biserici.
Read More
În Biserică este ceva ce trebuie `construit`?
Aproape o sută de copii se adunaseră la o Biserică Ortodoxă dintr-un sat de şes din Rusia. Unii dintre ei au venit de departe, căci încă nu văzuseră o Biserică.
Read More
Dresorul de fiare
Se povesteşte despre un bătrân pustnic care se tot scuza înaintea pelerinilor că are cam mult de lucru, că e tare ocupat. Pelerinii se mirau, căci îl ştiau că are o viaţă sfântă şi nu este absorbit de cele materiale, de aceea îl întrebară cu ce se ocupă.
Read More
Toamna
Hristos în mijlocul nostru, este și va fi!
"Fericit bărbatul, care n-a umblat în sfatul necredincioșilor și în calea pacatoșilor nu a stat și pe scaunul hulitorilor n-a șezut, ci în legea Domnului e voia Lui și legea Lui va cugeta ziua și noaptea.
Și va fi ca un pom răsădit lângă izvoarele apelor, care rodul sau va da la vremea sa și frunza lui nu va cădea și toate câte va face vor spori" Psalm 1: 1-3
Read More
Cei şase cetăţeni
În anul 1347, oastea regelui englez Eduard asedie oraşul francez Calais. În jurul oraşului, un val ucigător împiedica orice contact cu exteriorul.
Read More
Începutul Anului Nou Bisericesc
Hristos în mijlocul nostru, este și va fi.
Frați Creștini.
Aflându-ne în pragul intrării în luna Septembrie aș dori să fac câteva mențiuni despre "Anul Nou Bisericesc" care începe la 1 Septembrie și se încheie la 31 August. Chiar dacă știm în principiu că Biserica are o altfel de distribuire a calendarului, trebuie să știm și de ce se întâmplă astfel.
Read More
Lăcomia distruge fericirea
Erau pe terenul de sport unde se jucau copiii, când un elev îi puse învăţătorului Mengtse următoarea întrebare: "Spuneţi-mi, vă rog, cum se face că toţi oamenii vor să fie fericiţi şi nu sunt?"
Read More
Harpa
David, un tânăr păstor, a fost adus la curtea regelui Saul şi în scurtă vreme a devenit favoritul tuturor.
Read More
Întâlnirea cu...moartea!
O străveche legendă arabă istorisește trista poveste a ienicerului sultanului din Bagdad. Într-o zi, tânărul ienicer se aruncă plin de tristețe la picioarele stăpânului său, care îl îndrăgea mult, cerându-i cu împrumut minunatul său cal care părea că zboară, într-atât era de iute.
Read More
Să nu ucizi!
O profesoară la ora de religie discuta cele zece porunci cu copii de cinci – şase ani.
Le explica ce înseamnă să “cinsteşti pe Mama şi pe Tatăl tău”.
Apoi îi întrebă:
- Există vreo poruncă făcută special să ne înveţe cum să ne purtăm cu fraţii şi cu surorile noastre?
Fără şovăire, un băieţel (cel mai mare dintre fraţi, în familia lui) răspunse:
Read More
Iubirea semenilor, iubirea de Dumnezeu sau iubirea de sine
Această poveste este a unui soldat, care, în sfârşit, se întorcea acasă, după ce luptase în Vietnam.
El îşi sună părinţii din San Francisco:
Read More
De ce să fim pildă de viețuire creștină
Înainte de a muri, un rac bătrân oarecare, după ce l-a strâns în braţe pe fiul său, i-a spus o mare dorinţă a lui şi anume: că şi-ar dori ca el, fiul său, să meargă înainte, ca toate vieţuitoarele, explicându-i amănunţit cum să procedeze.
Read More
Iubirea adevărată sau iubirea de sine, egoul
Se spune că a existat odată un arbore bătrân şi maiestuos, cu ramurile întinse spre cer. Când înflorea, fluturi de toate formele şi culorile veneau de pretutindeni şi dansau în jurul lui.
Read More
Despre dreapta socotință pentru mântuirea sufletului
Sfântul Antonie fiind cu ucenicii, îi întrebă:
- Ce este mai important pentru mântuire?
Read More
Cămaşa fericirii
Se spune că de mult trăia un prinţ nespus de melancolic. El era mereu trist şi mâhnit, iar chipul său veşnic întunecat, încât oamenii l-au numit Tamas (în sanscrită tamas înseamnă întunecat).
Read More
Pelerinii
Doi pelerini mergeau pe drum. A izbugnit furtuna. Vântul le biciuia feţele cu gheaţă şi le şuiera lugubru pe la urechi.
Read More
Profesorul ateu fără...creier!
Învățătorul ateu:
- Elevi, să știți că nu există Dumnezeu! Nu L-a văzut nimeni, nu-L vede nimeni și, deci, nici nu-L va vedea!
Read More